Kiedy Magda Gessler wchodzi do swojej kuchni uzbrojona w specjalną rękawicę, to znak, że będzie się działo. Gotowanie czasem bywa niebezpieczne, a w szczególności wtedy, gdy przychodzi pora na ostrygi. Ich otwieranie to nie lada wyczyn, ponieważ mają muszle o dosyć ostrych krawędziach. Już Cassanova wiedział, że ostrygi są prawdziwym afrodyzjakiem. Na śniadanie jadał ich aż 50! Magda Gessler również zna ich niezwykłą moc, dlatego… spożywa je tylko w obecności swojego ukochanego. W programie pokaże jak poprawne przyrządzać te niezwykłe owoce morza, aby nie straciły swojego morskiego smaku. Swoje ostrygi zaserwuje na kilka różnych sposobów. Tradycyjnie z nieziemskimi sosami oraz nietypowo z jajecznicą i szparagami. Która z propozycji przypadnie Wam do gustu? Na koniec prowadząca spróbuje przekonać widzów do domowego kisielu z czerwonych owoców. Ten autorstwa Magdy będzie na bazie wywaru z czerwonego wina, z dodatkiem malin, truskawek i poziomek. Ta niezwykła, owocowa ekstaza sprawi, że szybko zapomnimy o zakupie kisielu z torebki.