Wszyscy je uwielbiają, bo podobno naprawdę potrafią poprawić humor. Niestety niewielu umie zrobić je w domu lub po prostu uważa to za wyzwanie. W siódmym odcinku „Sexy kuchni” Magda Gessler udowodni, że przygotowanie parfait nie jest straszne. Prowadząca do wykonania domowych lodów wykorzysta konfiturę i wodę różaną oraz płatki róż. Wszystkie składniki nadadzą lodom nie tylko fantastycznego smaku, ale również pięknego koloru. Różane parfait podawane przez Magdę Gessler najlepiej komponuje się z sosem limonkowym i listkiem świeżej mięty. W siódmym odcinku królować będą same słodkości. Tym razem prowadząca zaserwuje swój ulubiony deser czyli węgierski specjał- naleśniki gundel palacsinta. Tajemnicą receptury jest alkohol. Magda Gessler do swoich naleśników wybrała koniak. Użyje go do ciasta naleśnikowego oraz polewy czekoladowej. Ważne jest, aby polewa była wykonana z prawdziwie gorzkiej czekolady. Prawdziwe naleśniki węgierskie powinny zawierać nadzienie z orzechów włoskich. Dla Magdy Gessler gundel palacsinta jest najlepszą propozycją na romantyczną kolację. A wy co wybieracie? Aksamitne parfait różane czy wyborne naleśniki gundel palacsinta?