Karp nie musi nam się kojarzyć jedynie ze świętami Bożego Narodzenia. Magda Gessler znalazła świetny pomysł, jak go podawać na co dzień!
Faworki z karpia skradną serce nie tylko miłośnikom ryb, ale i tym, którzy się przed nimi opierają. Pokrojone filety smaży się w bardzo głębokim, dobrze rozgrzanym oleju, co gwarantuje chrupkość, a także pozbycie się ości. Faworki najlepiej podać z koglem-moglem wzbogaconym o sporą ilość tartego chrzanu. Takie połączenie zakręci nie tylko w nosie, ale także w ukochanej osoby.
Na danie główne Magda Gessler wybierze uwielbianego na całym świecie burgera. Cała kwintesencja smaku skrywa się w mięsie. Doprawione sporą ilością imbiru i musztardy niejednego rozpali do czerwoności... Prowadząca poda go z tradycyjnymi dodatkami oraz domowymi frytkami. To mistrzowskie danie będzie strzałem dziesiątkę podczas każdej romantycznej kolacji. Najlepiej podać je na jednym talerzu, aby móc delektować się nim we dwoje.