Podobno w każdym hiszpańskim domu przyrządzanie tego dania spoczywa na barkach mężczyzny. Na patelni o dużej średnicy głowa rodziny smaży mięso, owoce morza, warzywa i specjalny ryż arroz bomba. Hiszpanie cenią sobie nie tylko smak tej potrawy, ale sam rytuał jej tworzenia. Jej gotowanie nie zawsze się udaje, dlatego każdy ruch kucharza ma niezwykłe znaczenie. Historia tego dania zaczęła się około 200 lat temu w Walencji, a dziś jest doskonale znane na całym świecie. Co tym razem ugotuje Magda Gessler? Prawdziwie hiszpańską paellę, na bazie mięsa z kurczaka, kiełbasy chorizo i przede wszystkim owoców morza. Po dość czasochłonnej paelli przyjdzie czas na inne afrodyzjaki i kolejny hiszpański romans. W kuchni Magdy Gessler nic się nie marnuje - z pozostałych składników niewykorzystanych do paelli, prowadząca przygotuje pyszny pomidorowo-czosnkowy sos i mule. Magdzie zajmie to zaledwie kilka minut, a jak wy poradzicie sobie w kuchni?