Podobno przed wiekami jednym z głównych składników napoju miłosnego była bazylia. Dziś wiadomo, że silnie pobudza, poprawia nastrój i dodaje energii. Magda Gessler celowo wykorzysta ją w swojej kuchni. Przygotuje z niej rozpalające zmysły pesto. Tajemnicą tego dania są świeże produkty. Magda Gessler odtworzy pesto, które kiedyś miała okazję zjeść w Genui. Przyrządzi je w tradycyjnym moździerzu z dużą ilością czosnku i orzechów włoskich. Już samo ucieranie pesto jest seksowne, a co dopiero jedzenie go w towarzystwie ukochanej osoby?
Miłośnicy mięsnych dań nie muszą się obawiać - Magda Gessler i dla nich wymyśliła świetną propozycję. Główne skrzypce w tej potrawie będzie grać wątróbka cielęca przemycona w niecodziennej formie. Prowadząca usmaży z niej steki, które poda w towarzystwie pobudzających składników. Taka wątróbka najlepiej smakuje z cebulą, jabłkiem i afrodyzyjnymi figami. Aby jeszcze bardziej pobudzić libido, warto wzbogacić tę potrawę o listki świeżej szałwii. Danie szybkie, proste w przygotowaniu, ale niezwykłe w smaku. To spotkanie zapowiada się ciekawie!