Magda Gessler rozgrzeje nas do czerwoności smakołykami kuchni portugalskiej. Na danie główne zaserwuje espetadas czyli szaszłyki. Przygotuje je z polędwicy wołowej natartej czosnkiem oraz liśćmi laurowymi. Prawdziwe espetadas nadziewa się na gałązkę laurową i grilluje nad żarem. Tak też zrobi nasza prowadząca! Do szaszłyków poda oryginalną sałatkę z pomidorów i malin.
Do dania mięsnego prowadząca zaproponuje pasteis de nata czyli portugalskie ciastka. Ich krem przyrządza się na bazie mleka, żółtek i syropu cukrowego. Mąż Magdy Gessler skradł jej sercem tym deserem. Może i Wy dzięki niemu rozkochacie w sobie swojego lubego?
Intrygujące połączenia smaków, niezwykłe kompozycje kolorów i kształtów – Magda Gessler zwraca uwagę nawet na najdrobniejsze detale. Nie tylko smak potrawy jest ważny. Liczy się również, jak danie zostanie podane. W każdym odcinku ikona polskiej kuchni zaprezentuje kilka przepisów. Dowiemy się jak zrobić wrażenie za pomocą jedzenia oraz jakich składników użyć, by mieć piękną skórę i lśniące włosy. Nie zabraknie także inspiracji na szałową kolację z przyjaciółkami i przepisów na przepyszne słodkości, które nie tuczą! Czy można życzyć sobie czegoś więcej? „Sexy kuchnia Magdy Gessler” uwodzi i dostarcza wielu wrażeń miłośnikom niebanalnych smaków!
Program zobaczysz na kanale Food Network oraz na platformie VOD player.pl