W kolejnym odcinku będzie pysznie, słodko i fioletowo. Śliwki węgierki często goszczą na naszych stołach, figi natomiast dopiero od niedawna zyskały sympatię polskich smakoszy. Ania pokaże, jak przygotować soczystą polędwicę wieprzową podawaną z aromatycznym sosem z suszonych śliwek. Tajemnym składnikiem nadającym sosowi niesamowitego smaku jest whisky. Następnie nasza prowadząca zaprezentuje wyjątkowo rewelacyjną, pełną różnorakich smaków i szybką do przegotowania, przekąskę. Będą to bruschetty ze śliwkami podane w towarzystwie fig zapiekanych z kozim serem i miodem. Przy okazji Ania zdradzi sekret, jak w bardzo krótkim czasie przygotować wytrawne powidła śliwkowe. Śliwki i figi to owoce, których smaki idealnie się uzupełniają, dlatego na sam koniec Ania Starmach połączy te aromaty w pysznych mini tartach z kremem waniliowym.