Pomidory to jedno z ulubionych warzyw Polaków. Kto nie lubi zupy pomidorowej lub goszczącej bardzo często na naszych stołach sałatki z pomidorów i cebuli? Tym razem Ania Starmach zaprezentuje Wam trzy zupełnie nowe dania z pomidorami w roli głównej. Nasza prowadząca rozpocznie gotowanie od spolszczonego przepisu na indyjskie curry. Kolejną potrawą będzie sałatka caprese, ale nie taka, jaką zazwyczaj jadamy we włoskich restauracjach. Sałatka caprese w wydaniu Ani Starmach, zamiast włoskiego sera mozarella, zawiera w sobie typowo polski akcent, czyli owczy ser zwany bundzem. Ta wyjątkowo prosta, ale wyśmienita sałatka, smakuje jeszcze lepiej, jeśli podamy ją z własnoręcznie przygotowanymi podpłomykami. Wydawało Wam się do tej pory, że przygotowanie potraw mięsnych jest trudne i czasochłonne? Nic bardziej mylnego! Nasza szefowa kuchni pokaże, jak w łatwy i szybki sposób przygotować pyszne danie mięsne, czyli polędwiczki wieprzowe z pomidorkami koktajlowymi.