Wciąż rzadko gości na naszych stołach, tymczasem dynia to prawdziwa skarbnica witamin i warto z niej korzystać jak najczęściej, tym bardziej, że można to robić na wiele sposobów. To właśnie dlatego Ania postanowiła uczynić z dyni bohaterkę tego odcinka "Pyszne 25" i zaprezentować ją w trzech odsłonach. Na początek Ania zaproponuje puree z dyni doprawione imbirem, chilli i sokiem z limonki. Tym razem Ania poda je z filetem z łososia, ale puree z dyni może służyć jako dodatek do wielu innych dań. Następnie dowiemy się, jak przyrządzić jedno z najbardziej znanych dań z dyni, czyli zupę. Jednak zupa z dyni w wydaniu Ani Starmach różni się od innych – ma intensywny kolor i dzięki temu, że Ania doda do niej pewien tajemniczy składnik, nie będzie słodka. Na koniec coś dla amatorów deserów, czyli dynia na słodko. Ania zdradzi Wam, jak zrobić pyszne ciasteczka z dyni z polewą z białej czekolady.