Pyszne 25

sezon 4 odcinek 2

Pyszne 25 4

W czasach, kiedy zdrowe odżywianie świętuje triumfy, Ania Starmach wychodzi naprzeciw amatorom takiego stylu odżywiania i w kolejnym odcinku programu, zdradza trzy przepisy na wyborną rybę. Na początek coś, co Polacy uwielbiają najbardziej, czyli danie z grilla. Nie dajcie się jednak zwieźć pozorom! Na grillu nie wyląduje ani karkówka ani udka kurczaka. Tym razem Ania zdradzi Wam prosty i szybki przepis na wybornego pstrąga z grilla podawanego z zielonymi szparagami oraz sałatką… Przy okazji poznacie również kilka praktycznych wskazówek kulinarnych: jak sprawdzić czy ryba jest świeża, co zrobić, żeby awokado nie straciło swojego koloru oraz jak szybko przygotować pyszną sałatkę z kuskusu. Ania poda Wam także wyjątkowo nieskomplikowane i smakowite przepisy na pasty rybne: jedną z łososiem, drugą z tuńczykiem. Jeśli nasuwa Wam się pytanie, z czym można jeść takie pasty, to od razu odpowiadamy, że z nachosami, ale nie takimi ze sklepu. Ania pokaże Wam jak przygotować wyśmienite domowe nachosy. Na zakończenie odcinka poświęconego rybom, coś dla miłośników Wysp Brytyjskich oraz fast foodów, czyli fish and chips w wersji domowej. Krótko mówiąc dla każdego coś dobrego. Zapraszamy!