Pyszne 25

sezon 2 odcinek 2

Pyszne 25 2

Według Ani Starmach cukinia i bakłażan to duet doskonały! W kolejnym odcinku nasza prowadząca zdradzi przepisy na wyśmienite i zarazem proste dania z tymi warzywami. Na początek Ania zaprezentuje autorską wersję spaghetti carbonara z dodatkiem cukinii, z boczkiem i masą śmietanową. Danie to należy do wyjątkowo prostych, ale również do wyjątkowo smacznych. Bakłażan nie może żyć bez pomidora, a jeśli dodać do tego cukinię, to powstaje danie idealne. Sugerując się tą zasadą, nasza szefowa kuchni przygotuje smakowitą tartę z bakłażana i cukinii z pomidorami i kozim serem. Na zakończenie danie, które łączy w sobie francuską finezję i hiszpańską pikanterię, czyli ratatouille z chorizo. Przy okazji gotowania ryżu, Ania Starmach zdradzi patent największych szefów kuchni, co zrobić, gdy nie mamy pod ręką pokrywki do patelni lub garnka. Zapraszamy !