Pyszne 25

sezon 4 odcinek 12

Pyszne 25 4

Kasze są bardzo zdrowe, zawierają cenne witaminy, minerały oraz błonnik. W ostatnim czasie, po latach zapomnienia, wracają do łask. W kolejnym odcinku swojego programu „Pyszne 25“ Ania Starmach pokaże Wam jak przygotować proste, smaczne i szybkie dania z użyciem trzech gatunków kasz. Na początek poznacie przepis na wyśmienitą kaszę pęczak z zielonymi warzywami. Danie to przypomina w konsystencji risotto, ponieważ kaszę należy podlewać bulionem z warzyw. Następnie dowiecie się jak przygotować słodki farsz z kaszy gryczanej, którym wypełnimy połówki soczystych jabłek i gruszek. Niezwykłe doznania smakowe gwarantowane. Na koniec propozycja dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej czyli przepis na krupnik. Do przygotowania tego dania Ania użyje wyjątkowo smacznej kaszy perłowej.

Dodaj

Jaki pakiet najlepiej wybrać?

Szczegóły i oznaczenia
Kasze są bardzo zdrowe, zawierają cenne witaminy, minerały oraz błonnik. W ostatnim czasie, po latach zapomnienia, wracają do łask.
Informacje
Kategoria
Scenariusz
Reżyseria
Oznaczenia
Kategoria wiekowa
Dodatkowe informacje
Kasze są bardzo zdrowe, zawierają cenne witaminy, minerały oraz błonnik. W ostatnim czasie, po latach zapomnienia, wracają do łask. W kolejnym odcinku swojego programu „Pyszne 25“ Ania Starmach pokaże Wam jak przygotować proste, smaczne i szybkie dania z użyciem trzech gatunków kasz. Na początek poznacie przepis na wyśmienitą kaszę pęczak z zielonymi warzywami. Danie to przypomina w konsystencji risotto, ponieważ kaszę należy podlewać bulionem z warzyw. Następnie dowiecie się jak przygotować słodki farsz z kaszy gryczanej, którym wypełnimy połówki soczystych jabłek i gruszek. Niezwykłe doznania smakowe gwarantowane. Na koniec propozycja dla miłośników tradycyjnej kuchni polskiej czyli przepis na krupnik. Do przygotowania tego dania Ania użyje wyjątkowo smacznej kaszy perłowej.