W kolejnym odcinku „Pyszne 25“ Ania Starmach postara się przekonać Was, że czasami zamiast kupować lepiej jest samemu przygotować sobie różnego rodzaju dania i przekąski i nie oznacza to wcale, że wydacie na nie dużo więcej pieniędzy i że będzie to zajęcie czasochłonne. Na początek dowiecie się jak przygotować pełną wartościowych warzyw zupkę chińską. Po przygotowaniu i skosztowaniu tego dania już nigdy więcej nie sięgnięcie po ekspresową wersję takiej potrawy. Następnie poznacie przepis na polędwiczkę wieprzową zapiekaną w kruchym cieście francuskim. Przy okazji dowiecie się, dlaczego przed zawinięciem polędwiczki w ciasto francuskie, należy je podsmażyć. Nauczycie się również jak w szybki sposób przygotować chrupiące, karmelizowane marchewki z rodzynkami. Na koniec coś dla amatorów słodkości. Poznacie wyjątkowo prosty i smaczny przepis na waflowy torcik z powidłami, domowym masłem orzechowym polany niezwykłym w smaku sosem czekoladowym własnej roboty. Będzie wyjątkowo smakowicie.