Śniadanie jest nie tylko ważnym posiłkiem na rozpoczęcie dnia, ale może być też wielką przyjemnością, gdy ma się pomysł na zrobienie czegoś oryginalnego, ale prostego i szybkiego. Wielu osobom śniadanie kojarzy się z rutyną i brakiem pomysłu na różnorodność. Jajka, chleb, ser i dżem, to stałe elementy naszych polskich śniadań. Ale tak wcale nie musi być. Nie trzeba być mistrzem kuchni i wcale nie trzeba spędzić w niej mnóstwo czasu, żeby śniadanie było oryginalne, smaczne i zdrowe. Co przygotować zamiast tradycyjnej jajecznicy, jak wykorzystać dwudniową chałkę, zamiast ją wyrzucać, jak wyczarować pyszne domowe musli, zamiast je kupować oraz jaka jest tajemnica puszystości omleta? Te sekrety prostego, niedrogiego i smacznego gotowania zdradzi odcinek "Pyszne 25" o śniadaniu. Nauczycie się, jak zrobić jajka zapiekane w bułce kajzerce, tosty francuskie, domowe musli oraz omlet z pomidorkami, świeżą miętą i ricottą.