Francuska kuchnia przybyła do Sopotu!
W Sopocie Kasia odwiedziła Marca Petita, który razem z żoną Marią prowadzi restaurację i winiarnię Cyrano et Roxane w Sopocie. Marc to znawca win i serów. Gaskończyk zakochany w swojej żonie oraz w Polsce, a nieszczęśliwie rozwiedziony z ukochaną Francją. Szefem kuchni Cyrano et Roxane jest Piotr, który serwuje głównie francuskie potrawy, przyrządzane z francuskim pietyzmem i dbałością o tamtejszą tradycję. W foie gras goście odnajdą autentyczny smak gęsiej wątróbki, mimo że potrawa ta budzi kontrowersje. Innym ważnym punktem w kulinarnym świecie Marca są sery, na których zna się on jak mało kto. Poważną pozycją w menu Cyrano et Roxane są też wina, których Marc ma całą, regularnie uzupełnianą, piwniczkę i o których potrafi opowiadać dosłownie godzinami.