Tym razem nasze Patenciary zabiorą widzów w podróż dookoła świata. Zainspirowane przepisami z odległych krajów podpowiedzą jak bez problemu wykonać je w naszych polskich kuchniach. Daria zrobi kolorową sałatkę wprost z Karaibów, którą poda w ananasie. Z podróży do Wietnamu Daria przywiozła przepis na chrupiące, kruche, wypełnione przepysznym farszem naleśniki, a z Tajlandii aromatyczne, pachnące słońcem pikantne kotleciki rybne. Na deser Patenciara podpowie jak zrobić klasyczne francuskie płonące naleśniki crepes suzette. A Laura i Mania zrobią amerykańskie pancakes i mini tartaletki inspirowane smakami Sri Lanki.
Kolejny raz Daria Ładocha pokaże widzom proste i przydatne sztuczki, których warto używać w kuchni. Dzięki swoim patentom i sprytnym przepisom w 5 minut wyczaruje efektowne dania, które zrobią wrażenie na gościach i domownikach. W tym sezonie patenty m. in. na dania na wynos, obiady jednogarnkowe i aromatyczne zupy. Nie zabraknie też nowych pomysłowych przepisów na słodkości i przekąski. Także w tym sezonie Darii w kuchni pomogą energiczne córki – Lura i Mania.
Wszystkie odcinki są emitowane na antenie Food Network, a także dostępne online na VOD player.pl