Blisko połowa Polaków nie wyobraża sobie obiadu bez ziemniaków. Polska ziemniakiem stoi - to są fakty. Ale co zrobić żeby kartofle, pyry, grule nigdy nam nie spowszedniały? Od tego mamy nasze Patenciary!
W 3. odcinku 4. sezonu programu "Patenciary" Daria Ładocha najpopularniejsze krajowe warzywo przemieni w … chrupiące rurki nadziewane wytrawnym, kremowym nadzieniem. Przygotuje też wielobarwną tartę ziemniaczaną, którą poda oczywiście na opak - do góry nogami. A żeby nie było zbyt spokojnie zrobi też wybuchające ziemniaczane wulkany.
Co na to dziewczynki? W ich przepisach też nie będzie nudy - usmażą wytrawne ziemniaczane gofry oraz totalnie patenciarskie, smakowe frytki. Nie bądź ziemniak - przełącz się na "Patenciary"!
W nowym sezonie „Patenciar” dowiemy się jak przygotować pyszne domowe pieczywo i kolorowe bułeczki. Zainspirujemy się pomysłami na niebanalne śniadania i dowiemy się jak zrobić kanapkowe zwierzaki czy kurczaczki z jajek. Poznamy również przepis na kolorowe placki w zupełnie nietypowej formie czy ażurowe naleśniki. Odkryjemy też nową odsłonę dań z ziemniaków – sprawdzimy na przykład jak się robi ziemniaczane… wulkany. Szybki obiad to dla naszych „Patenciar” pestka! Pokażą widzom jak w 20 minut przygotować tęczowe szaszłyki czy makaron w serowym rożku.
Nie zabraknie również słodkiego odcinka, z którego dowiemy się jak zrobić witrażowe ciasteczka czy kwiaty z ananasa. Będzie pysznie, kreatywnie i zabawnie. „Patenciary” to idealna propozycja dla tych, którzy nie mają czasu na gotowanie, ale lubią dobrze zjeść. A stosując sprawdzone i pomysłowe kulinarne triki, nawet z prostych składników można wyczarować oryginalne i pyszne dania.
Odcinki zobaczysz na antenie TVN Style oraz platformie VOD Player.pl