Ryby z Bałtyku. Nie ma osoby, która podczas wakacji nad Bałtykiem nie miałaby okazji spróbować świeżej ryby z nadmorskiej smażalni. Pascal wybierze się nad polskie morze, by odkryć na nowo smaki z polskiego wybrzeża. Korzystając z okazji, zapozna się także z tajnikami rybołówstwa w jego nadbałtyckiej stolicy – Darłowie. Zainspirowany morskimi widokami, przygotuje trzy oryginalne przepisy. Pascal pokaże, jak przyrządzić dorsza - na sposób azjatycki - z warzywami i sosem rybnym, przygotuje smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami pod pierzynką z pistacji, a także zdradzi przepis na pyszny stek z łososia bałtyckiego z sosem szczawiowym i plackami ziemniaczanymi. Jeżeli tęsknisz za smakami Bałtyku i chcesz się dowiedzieć, jak łowi się dorsze i jak przyrządzić polskie dania z ryby w nowej odsłonie, obejrzyj nowy odcinek „Pascala po polsku“!