Podróż po Polsce Pascal Brodnicki rozpoczyna od malowniczych regionów Warmii i Mazur. Obecność pięknych jezior zainspirowała go do przygotowania przepisów z rybami w roli głównej. Na początek Pascal zdradzi, jak przygotować pyszną sieję z grilla z francuskim akcentem w postaci pomidorowo-ziołowego sosu Vierge. Smakosze ryby wędzonej też znajdą coś dla siebie. Paskal będzie Was kusił makaronem z wędzonym pstrągiem w sosie śmietankowym z suszonymi pomidorami i szparagami. A dla fanów ryb z pieca proponujemy: sezam czarny, sezam biały, świeże listki estragonu to tylko niektóre składniki na pyszną rybę z pieca w papilotkach z ryżem pilaw. Jak na podróżnika przystało, nawet w polskich regionach znajdzie on odrobinę egzotyki. Razem z naszym prowadzącym odwiedzimy hodowlę australijskiej ryby barramundi. W tym odcinku nie zabraknie również porad. Jak smażyć rybę bez panierki, by była soczysta i chrupiąca, jak sprawdzić świeżość ryby?