Magda Gessler odwiedzi Rezydencję Luxury Hotel w Piekarach Śląskich. Przy tworzeniu tego wyjątkowego miejsca, właściciele postanowili czerpać inspirację z… Paryża. Można tu zjeść m.in. regionalne przysmaki we współczesnej interpretacji oraz iście królewskie śniadanie. Szefem kuchni jest Mariusz Malinowski, którego ambasadorka Food Network poznała prawie dziewięć lat temu na planie „Kuchennych rewolucji”. Jego dania są przykładem awangardowej kuchni francusko-śląskiej. Co przygotuje dla Magdy Gessler? Na sam początek zaserwuje tatar ze strusia z galaretką z kiszonej kapusty, czipsami ryżowymi i szczypiorkiem. Na stole wyląduje również tarta z wędzoną słoniną, kacze ozorki, flaki cielęce oraz faszerowana przepiórka z liśćmi kalarepy. Na sam zjawiskowy deser z plastrem miodu. Czy restauratorka odważy się wszystkiego spróbować? Jak zareagują weselni goście hotelu, gdy pojawi się… na parkiecie?