Magda Gessler rewolucję w Lublinie przeprowadziła w 2012 roku. Restauracja wówczas nazywała się „Antykwariat”, gdzie głównie dominowały stare książki. Magda zamieniła restaurację w „Ąkę”, wyrzuciła książki a na ich miejsce wstawiła kolorowe obrazy i świeże kwiaty. Z menu zniknął "gyros", a pojawiło się pyszne domowe jedzenie. Szefową kuchni mianowała babcię jednej z właścicielek - panią Wiesię, która jak się okazało jest skarbnicą wiedzy na temat tradycyjnej, domowej kuchni, w której wcześniej nie doceniały właścicielki.
Zadaniem Charlesa jest sprawdzenie, czy po latach od rewolucji w restauracji „Ąka” wciąż jest pyszne domowe jedzenie i czy babcia Wiesia nadal rządzi w kuchni. Jak "Ąka" sobie radzi i co myślą o niej studenci? Zobaczcie kolejny odcinek "Kuchennych Rewolucji. Powroty.