Kuchenne Rewolucje. Powroty

sezon 1 odcinek 4

Kuchenne Rewolucje. Powroty

W 2013 roku do redakcji "Kuchennych rewolucji" przyszedł rozpaczliwy list od Kuby, który prosił o pomoc w ratowaniu restauracji jego rodziców. Ponieważ lokal, który prowadziła jego mama przynosił same straty, tata musiał pracować zagranicą, a Kuba bardzo do niego tęsknił. Rewolucja nie należała do najłatwiejszych, ponieważ w dawnej restauracji One Way (dzisiaj Marylin) nikt naprawdę nie znał się na kuchni. Serwowano tak dziwne dania jak karkówka "po francusku", którą podawano z ananasem i kapustą kiszoną! Nikt nie miał pojęcia co oznacza tajemnicze słowo "anchovis", bo o istnieniu sardeli nawet kucharz nie wiedział… Czy rewolucja przeprowadzona przez Magdę odniosła długofalowy sukces? Czy Marylin ma na tyle dużo gości, żeby przynosiła takie zyski, które pozwolą tacie Kuby zrezygnować z pracy w Norwegii i wrócić na stałe do domu?