Kuchenne Rewolucje. Powroty

sezon 2 odcinek 3

Magda Gessler swoją rewolucję w „Domu Bawarskim” przeprowadziła w 2013 roku. Jej wyjątkowość polegała na bardzo oryginalnej koncepcji restauracji - gość w restauracji nie wybiera dań, nie dostaje menu, a stoły są już nakryte - przed każdym gościem stoi ułożona w stos zastawa. Gość siada, nic nie zamawia i dostaje po kolei osiem potraw, które w danym dniu są gotowane. Każdy z gości może jeść do woli i to za jedną niewygórowaną cenę 35 złotych!

Magda Gessler jest wyjątkowo dumna z tej rewolucji, ale też wie, że dla restauratora utrzymanie tej koncepcji to piekielnie trudne zadanie. Wymaga talentu kulinarnego, pomysłowości, dobrej kalkulacji kosztów i organizacji pracy kuchni.  Te wszystkie przymioty słynna restauratorka odkryła w Dorocie - właścicielce "Domu bawarskiego" Ale czy się nie pomyliła, czy naprawdę taka restauracja może dobrze funkcjonować i zarabiać? Przecież to by graniczyło z cudem!

Tym razem Charlie wyruszy z pielgrzymką na Śląsk, żeby na własne oczy ujrzeć cud... kulinarny. Trzeba przyznać, że jest niedowiarkiem, a Magda Gessler chciałaby żeby się nie rozczarował.