Kuchenne Rewolucje. Powroty

sezon 1 odcinek 2

Kuchenne Rewolucje. Powroty

W 2011 roku w Warszawie pojawił się właściciel niewielkiej Poznańskiej restauracji "Zapiecek", żeby poprosić Magdę Gessler o pomoc w ratowaniu lokalu, który prowadził razem z synem. Lokal pomimo dobrej lokalizacji, prawie w centrum Poznania, świecił pustkami. Magda musiała jednak zacząć od gruntownego sprzątania, ponieważ w "Zapiecku" królowały lepy na muchy! Nazwę zamieniła na bar "Metka" z prosta, tanią, ale świeżą i pyszną regionalną kuchnią Poznańską. Jak po 3 latach funkcjonuje bar? Miał być pełen gości, którzy w porze lunchu mieli tu jeść szybkie poznańskie dania jak pyry z gzikiem, a w wieczorami można tu było zacząć albo skończyć imprezę. Urodzony w Kanadzie Charlie, ale pouczony przez Magdę, co to jest metka, gzik, czy leberka będzie musiał zmierzyć się z nowymi smakami – jak wypadną w jego ocenie? A jak oceni efekty swojej rewolucji Magda Gessler?