Kuchenne rewolucje

sezon 13 odcinek 2

Restauracja „Mazowianka” w Mińsku Mazowieckim istnieje od lat siedemdziesiątych i znana jest chyba wszystkim w tym mieście. Trzy lata temu po zmianie właścicieli przeszła gruntowny remont. Krzysztof i Marek są przyjaciółmi z dzieciństwa, którzy wspólnie prowadzą firmę budowlaną. "Mazowianka" miała być dla nich miłą odmianą i miejscem, do którego będą mogli zapraszać swoich znajomych. Panowie założyli, że dzięki zatrudnieniu wykwalifikowanej kadry interes będzie się kręcił, a oni sami będą gośćmi wpadającymi na chwilę wytchnienia po pracy. Szybko okazało się, że kondycja finansowa restauracji nie jest powodem dumy, a symbolem klęski, do czego Markowi i Krzysztofowi trudno się przyznać. Chociaż pewności siebie im nie brakuje, to "Mazowianka" nie radzi sobie tak dobrze, jak tego oczekiwali. Na pomoc postanowili więc wezwać Magdę Gessler.
Kreatorka smaku będzie miała bardzo trudny orzech do zgryzienia, ponieważ właściciele zupełnie nie znają się na jedzeniu, nie chcą przyznać się do błędów, a nawet nie traktują poważnie jej uwag. Gościom serwuje się tutaj nie tylko mrożonki, ale też ziemniaki paszowe, a kucharz bez cienia zażenowania twierdzi, że ludzie przychodzą się „nażreć”…
Zmienić menu jest łatwo, ale sposób myślenia ludzi znacznie trudniej. Czy rewolucja przeniesie zamierzony efekt?