Bohaterką odcinka jest Iga Czubak. 32 latka, neurokognitywistka, założycielka i prezeska firmy produkującej roślinnego kurczaka z białej fasoli oraz białka pszennego. Jej pomysł zrodził się z potrzeby. Iga podróżując po świecie mogła zobaczyć na własne oczy czym jest kryzys klimatyczny oraz są jego skutki. Przekonała się, jak wygląda przemysłowa hodowla zwierząt, a to raz na zawsze zmieniło jej podejście do mięsa. Wcześniej należała do osób, dla których obiad bez niego nie był prawdziwym obiadem. Potem nie była wstanie już go jeść. Jednak jako „mięsożerczyni” nie chciała rezygnować z jedzenia produktów smakujących jak mięso, więc stworzyła swój produkt. Iga znalazła się w rankingu 50 najbardziej kreatywnych osób w biznesie oraz w 2021 roku na liście Foodtech 500, a wymyślony i stworzony przez nią start-up trafił do programu biznesowego realizowanego przez znane amerykańskie przedsiębiorstwo. W tym odcinku Dorota Wellman rozmawia też ze współpracownikami bohaterki oraz z jej partnerem, który dzieli z nią życie prywatne i zawodowe. Iga opowiada Dorocie, jak zbudować swój własny biznes od zera i tworzyć produkty, które odpowiadają na potrzeby zmieniającego się świata.
Łamią schematy. Wybierają drogę, którą mało kto odważyłby się pójść. Czasem z dnia na dzień podejmują śmiałe decyzje o podążaniu za własną pasją. Poświęcają się twórczej pracy, odkrywają fakty, które mogą być kluczowe dla przyszłych pokoleń, przyczyniają się do rewolucyjnych wynalazków. Nasze bohaterki nie boją się wyzwań, mają misję i robią coś dla innych. W nowym programie dziennikarka Dorota Wellman przybliży widzom ich fascynujące historie.
Program zobaczysz na antenie TVN Style oraz platformie VOD Player.pl