Kasia Bosacka swojego kolejnego gościa przywita na bogato, bo piramidą mięsnych konserw! Jednak czy takie powitanie okaże się trafne? Magda Mołek, dziennikarka i miłośniczka kuchni wegańskiej, raczej nie podzieli entuzjazmu prowadzącej. W kuchni spróbuje przekonać Kasię, że życie bez jedzenia mięsa jest możliwe!
Wspólne gotowanie dziennikarki zaczną od zrobienia.... pasztetu! Spokojnie, tym razem Kasia dostosuje się do upodobań Magdy i zaproponuje jej wersję warzywną. Soczewica, cebula, marchew, seler naciowy, natka pietruszki, płatki owsiane i pestki słonecznika - tych produktów dziewczyny użyją do przygotowania wege-pasztetu. Magda także zaproponuje coś od siebie. Przedstawi babciny przepis na oponki serowe. Ugniatanie ciasta przywoła rodzinne wspomnienia, z którymi chętnie podzieli się z prowadzącą. Ostatnim punktem w menu będzie kolorowa surówka, w której królować będą żółte i pomarańczowe marchewki. Czy Kasi Bosackiej posmakuje wegańska kuchnia Magdy Mołek?