„Królowa polskiego wywiadu" najbardziej lubi kuchnię włoską. Zamiłowanie do wszelkiego rodzaju past wzięło się z podróży do Włoch. W Watykanie dziennikarka nie raz przeprowadzała rozmowy z Ojcem Świętym. Kasia Kolenda-Zaleska w kuchni Bosackiej opowie nie tylko o swoich najsłynniejszych spotkaniach i wywiadach, ale także o ulubionych daniach.
Prowadząca powita gościa nietypowo, bo... kanapką z serem i keczupowym uśmiechem, który przywoła ciepłe, rodzinne wspomnienia. Następnie Kasia Kolenda-Zaleska opowie o potrawach, którym naprawdę nie potrafi się oprzeć. Jej pierwszym faworytem jest pasta aglio olio. W kuchni Kasi Bosackiej ujawni tajemną recepturę, którą przywiozła z Włoch. Bosacka zaproponuje także coś od siebie. Danie idealne dla zapracowanej dziennikarki, łatwe i szybkie w wykonaniu, „gołąbki na skróty". Na pożegnanie Kasia Kolenda-Zaleska podzieli się swoim rodzinnym przepisem na tort cytrynowo-kakaowy. Jak koleżanki z branży poradzą sobie w kuchni?