W kuchni „Dzień Dobry TVN” Mikołaj Rey przygotował menu z octem balsamicznym w roli głównej. Za co kocha ten włoski dodatek? - Ocet balsamiczny ma to do siebie, że jest szalenie aromatyczny i bardzo słodki – wyjaśnił. Kucharz odwiedził również Modenę, gdzie produkowany jest najlepszy balsamico na świecie. Jak wygląda proces jego wytwarzania?
Tomasz Zubilewicz odwiedził Centrum Nauki Kopernik. Tam z okazji 50 rocznicy pierwszego lądowania człowieka na Księżycu pojawiła się wyjątkowa instalacja tej planety. – Jest podświetlany wieczorem – wyjaśnił. Jak się prezentuje?
Marcin Kostrzyński jest znanym fotografem przyrody – jest to jego największa pasja. Jakie specyficzne przedmioty pomagają mu w uchwyceniu dzikich zwierząt w ich naturalnym środowisku? Jak wygląda mechaniczny bóbr? O tym przyrodnik opowiedział w „Dzień Dobry TVN”.
Schronisko dla zwierząt w Borku między Krakowem a Tarnowem, które znalazło się pod wodą w związku z powodzią na południu Polski, poinformowało, że sytuacja znacznie się poprawiła. Marcin Sawicki odwiedził placówkę, by zobaczyć jak obecnie wygląda sytuacja. Co stało się ze zwierzętami? - Woda sięgała powyżej kolan – zdradziła prezes Fundacja Straż Obrony Praw Zwierząt Agnieszka Szpara.