Dzień Dobry TVN

sezon 7

Dzień Dobry TVN

Co jedli obradujący przy Okrągłym Stole? Z notatek i zapisów wynika, że w menu znalazły się: galaretka drobiowa, zupa pomidorowa z ryżem, eskalop wieprzowy z ziemniakami tłuczonymi i zasmażaną kapustą, a na deser pączek. Aby uczcić 30. rocznicę obrad, Katarzyna Bosacka zainicjowała akcję społeczną „Menu Wolności”, której ambasadorem jest kucharz Andrzej Polan. W „Dzień Dobry TVN” dziennikarka opowiedziała, na czym dokładnie polega to przedsięwzięcie.

Tak się bawiły dzieci w XIX wieku!

Maciej Dolega zaprezentowała XIX-wieczną kolekcję ołowianych i ręcznie malowanych żołnierzyków.

Pogoda na dziś

Maciej Dolega zapowiedział coraz cieplejszą aurę.

Krystian ma dość nudy w swojej garderobie

Krystian Góralski zaprezentował się w nowej stylizacji zaproponowanej przez Adama Chowańskiego. Stylista omówił też, jakie błędy popełniał bohater.

Bataty – podstawa diety kosmonauty NASA

W studiu „Dzień Dobry TVN” Agnieszka Cegielska wyjaśniła, dlaczego warto jeść bataty i jak je przygotowywać, by były smaczne. – Bataty mają niski indeks glikemiczny, więc one nas sycą, ale  nie dodają nam kilogramów. Można przyrządzić je bardzo prosto – dodała.

Jak efektywnie wypoczywać?

Maciej Szaciłło i Karolina Szaciłło pokazali, jak przygotować naturalne i relaksujące napoje. Zaprezentowali także krótka technikę oddechową i medytacje, które pomagają w odpoczynku. – Oddech jest fantastycznym sposobem na to, żeby sprowadzić umysł do chwili obecnej i się uspokoić – powiedziała Karolina Szaciłło.