Dlaczego z pozoru normalni ludzie torturują, gwałcą i mordują? W książce "Zrozumieć zbrodnię" Ewa Ornacka oraz dr Jerzy Pobocha starają się wprowadzić czytelnika w głąb umysłu mordercy. W studiu „Dzień Dobry TVN” psychiatra sądowy opowiedział o działaniu chorego umysłowo przestępcy, o jego psychice i o tym, czy łatwo jest udawać niepoczytalność.
Lara Gessler wybrała się na poszukiwania odpowiedniego miejsca, w którym można dostać lekkie i zdrowe śniadanie. Restauratorka zdecydowała się na lokal „Zdrowa kuchnia”, gdzie dania serwowane są na surowo, bądź przygotowywane na parze. Czy smakowało jej jajko w koszulce, podawane na surowym awokado? – Przez takie jedzenie został stworzony hashtag „foodporn” – powiedziała z zachwytem. Jakie inne pyszności znajdziemy w menu?
Obróbka termiczna pozbawia produkty spożywcze wielu cennych składników odżywczych. Dieta raw food to szybko zyskujący na popularności trend żywnościowy, który promuje spożywanie wyłącznie surowych posiłków. W programie dietetyk kliniczny Katarzyna Błażejewska-Stuhr wyjaśniła, na czym dokładnie polega oraz czy warto ją stosować. Czy stosowanie tej alternatywnej diety, może być niebezpieczne dla zdrowia?
Bartek Jędrzejak przedstawił prognozę pogody na najbliższe dni. Jakie czekają nas temperatury?
W miniony poniedziałek, już po raz ósmy wręczono Nagrody Polskiej Rady Biznesu. W studiu „Dzień Dobry TVN” prezes Polskiej Rady Biznesu Wojciech Kostrzewa oraz tegoroczna laureatka nagrody Róża Rzeplińska opowiedzieli o konkursie.