Dzień Dobry TVN

sezon 43

Dzień Dobry TVN

W tych siostrach tkwi siła. Łączy je wyjątkowa relacja, ale i pasja do sportu. Justyna Bolek jest trenerką fitness, a jej siostra Dominika wielokrotną mistrzynią w judo dla niesłyszących. Dziś w studiu „Dzień Dobry TVN” opowiedziały o swoich sukcesach, nie tylko tych zawodowych. - Wspieramy się od najmłodszych lat, ale w szkole było najtrudniej. Szczególnie, gdy Dominika odwracała się tyłem i wszystkie dzieciaki krzyczały „jesteś głucha”. Ja to słyszałam, ona nie - zdradziła Justyna. W jaki sposób wspierają się sportsmenki? Czy sport to ich rodzinne hobby?

Cannes – perła Lazurowego Wybrzeża

Cannes to nie tylko festiwal filmowy, ale również duży kawałek historii. To malownicze prowansalskie miasto skrywa wiele urokliwych zakątków. W dzisiejszym programie więcej na temat perły Lazurowego Wybrzeża opowiedziała przewodniczka Dominika Nogier. - Zanim odbył się tutaj pierwszy festiwal filmowy, Cannes był wielkim kurortem przyciągającym arystokratów z całej Europy - zdradziła specjalistka. Co jeszcze wyróżnia to śródziemnomorskie miasteczko? Do której restauracji przychodził Picasso?

Bulimia ma podłoże genetyczne?

Aleksandra Dejewska wygrała walkę z bulimią. Dziś jako terapeutka zaburzeń odżywiania pomaga innym uporać się z tym problemem zdrowotnym. Czy problemy z odżywianiem mają ścisły związek z genetyką? - W mojej rodzinie są kobiety, które przytyją parę kilogramów i mówią „muszę schudnąć”. Używają wtedy restrykcyjnych diet kończących się spadkiem masy ciała, a potem jest powrót do błędnych nawyków - powiedziała Aleksandra. Czy traumatyczne przeżycia są podłożem do rozwoju bulimii? Jak ją zwalczyć?

Kalarepa w kuchni Mateusza Zielonki

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Mateusz Zielonka, zwycięzca 6. edycji programu „MasterChef”, przygotował pyszne dania z kalarepy. Czy udało mu się odczarować złą sławę tego warzywa? Jak przyrządzić smażoną kalarepę z tymiankiem i purée z selera?