W dzisiejszej kuchni „Dzień Dobry TVN” Mateusz Gessler zdradził kilka swoich przepisów z pysznym irlandzkim masłem. Jak upiec wyśmienitego maślanego łososia ze szparagami?
Tomasz Zubilewicz wybrał się dziś na pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski Ratowników Wodnych w pierwszej pomocy. W jakich konkurencjach muszę zmierzyć się zawodnicy? A jaka czeka nas pogoda?
Anna Kowalska spotkała się w Cannes z wybitną polską reżyserką Agnieszką Holland, by porozmawiać o 75. Festiwalu Filmowym. Czy tegoroczna edycja różni się od poprzednich, ze względu na wydarzenia za naszą wschodnią granicą i bojkot rosyjskiego kina?
Dlaczego powieści kryminalne, filmy i słuchowiska budzą tak duże zainteresowanie odbiorców? Na ten temat rozmawialiśmy dziś z aktorami Łukaszem Simlatem i Przemysławem Bluszczykiem, których, oprócz produkcji filmowych, możemy usłyszeć również w podcastach i słuchowiskach Storytel. Czy taka forma przedstawiania historii im odpowiada, czy jest dużym wyzwaniem?