W kuchni „Dzień Dobry TVN” Piotr Kucharski przygotował dania z łososiem w roli głównej. Jak zrobić dwukolorowe risotto z łososiem, sałatkę z truskawkowym winegretem czy kanapki maślane z chutney z rabarbarem?
U wybrzeży Ustki w ubiegłym roku odkryto wrak. Niewykluczone, że na jego pokładzie znajduje się Bursztynowa Komnata. Na przełomie maja i czerwca ekspedycja badawcza zbada wrak. O szczegółach opowiedział Tomasz Stachura.
O niezwykłej średniowiecznej greckiej ikonie opowiedzieli prof. Mirosław Kruk, kurator Kolekcji Sztuki Cerkiewnej z Muzeum Narodowego w Krakowie oraz chemiczka Anna Klisińska-Kopacz i konserwator Michał Obarzanowski. Jakie tajemnice kryje ikona i jak cenny jest to eksponat?
Bartek Jędrzejak przedstawił prognozę pogody na dziś. A z Krzysztofem Rózgą i Marcinem Kamińskim porozmawiał o wędkowaniu.
W swojej biografii „Beata. Gorąca krew” Beata Kozidrak szczerze opowiada o swoim życiu, byłym mężu, dzieciach i pracy artystycznej. – Jestem w tym bardzo szczera i nie chciałabym moi kochani, żebyście szukali w tym jakiś pikantnych szczegółów. Proszę o jedno, również dziennikarzy, którzy będą o tej książce pisać, żebyście przeczytali ją od początku do końca – wyznała. Na scenie „Dzień Dobry TVN” artystka zaśpiewała swój najnowszy utwór „Gambit”.