Dzień Dobry TVN

sezon 7

Dzień Dobry TVN

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Katarzyna Bosacka przedstawiła najlepsze i najgorsze tłucze do spożycia. Na jakim oleju smażyć i piec? Jaki dodać do sałatek i zup?

Chwasty, które przydają się w kuchni

Bartek Jędrzejak odwiedził miejscowość Stręgiel na mazurach, gdzie Kornelia Westergaard, ekspert w dziedzinie makrobiotyki pokazała, jak można wykorzystać chwasty w kuchni. – Kuchnia makrobiotyczna jest nastawiona na naturalne jedzenie, które poprawia nam jakość życia, dba o nasze zdrowie, o naszą witalność – poinformowała Kornelia Westergaard. Jak przyrządzić krem z pokrzywy? Czy kwiatki są tylko do ozdoby?

Pogoda na dziś

Bartek Jędrzejak zaprezentował prognozę pogody na dziś. Czy wszędzie będzie padać?

Jaką przyjąć strategię przy wyborze szkoły?

W tym roku podania do szkół ponadpodstawowych składają zarówno ósmoklasiści, jak i absolwenci gimnazjów. Statystyki pokazują, że jest to ponad siedemset tysięcy uczniów. W studiu programu dyrektorka Towarzystwa Inteligentnej Młodzieży Edyta Pilch poradziła, jak przygotować się do rekrutacji oraz czym kierować się przy wyborze szkoły. Co brane jest pod uwagę w trakcie naboru? Jak wygląda cała procedura rekrutacyjna?