Katarzyna Guzik przeszła imponującą przemianę. Dokładnie 3 lata temu obudziła się i stwierdziła, że chce zawalczyć o siebie i swoje życie. Bohaterka odwiedziła dziś studio „Dzień Dobry TVN” lżejsza o 100 kilogramów. Co było impulsem do tak radykalnej zmiany? - Impulsy były dwa. Ja miałam naprawdę fajne życie i stwierdziłam, że chcę, aby trwało jak najdłużej. Poza tym życie osoby otyłej jest bardzo trudne. Ludzie robili mi zdjęcia na ulicy, to było bardzo przykre - wyznała Katarzyna. W jaki sposób udało jej się osiągnąć swój cel? Jakie dietetyczne mity zdementowała?
Dziś w studiu „Dzień Dobry TVN” Jan Wróbel przedstawił swój autorski przegląd prasy. Jakie informacje znalazły się na pierwszych stronach gazet? Czy powstanie nowy „Pan Kleks”?
Sandra Hajduk-Popińska odwiedziła Międzynarodowy Festiwal Kina Niezależnego Mastercard Off Camera, aby udać się na premierę filmu „F***ing Bornholm” w reżyserii Anny Kazejak. Dziennikarka zapytała gwiazd, czy każdą relację warto ratować za wszelką cenę. Dla kogo jest ten film? - Dla każdego, kto lubi się trochę zastanowić, a z drugiej strony ma poczucie humoru. Można powiedzieć, że to rodzaj tragikomedii, który jest w tych czasach bardzo trafny. Obracany w absurdalnej rzeczywistości, która jest momentami szalenie zabawna - powiedziała aktorka Agnieszka Grochowska. Jakie ciekawostki z planu zdradzili jego twórcy?
Bohaterem dzisiejszej kuchni był ser pleśniowy. Andrzej Polan przygotował niezwykłe wariacje na jego temat. Kucharz zaproponował dania na słodko, słono i wytrawnie. Między innymi zrobił pieczone jabłka z serem i kruche ciasto z kapustą. Czym jeszcze zaskoczył nasze kubki smakowe Andrzej Polan?