Dzień Dobry TVN

sezon 31

Dzień Dobry TVN

W kuchni „Dzień Dobry TVN” Daria Ładocha gotowała dania ze szparagami. – Kocham je za to, że je się tak szybko robi – powiedziała i pokazała, jak zrobić szakszukę ze szparagami.

Pogoda z krainy wygasłych wulkanów

Diana Kautz odwiedziła Dolny Śląsk, gdzie znajduje się kraina wygasłych wulkanów. Z tego miejsca przedstawiła prognozę pogody.

Zakaz rozpalania grilli i ognisk do końca roku

Władze kilku warszawskich dzielnic wydały nakaz ograniczenia rozpalania ognisk i grillowania. – To nie jest pomysł aktywistów tylko urzędników urzędu marszałkowskiego. Oni przygotowali program ochrony powietrza, tego wymaga od nas Unia Europejska, ponieważ Polska słynie z najgorszego powietrza i trzeba cos zrobić, żeby ten problem naprawić – powiedziała Agnieszka Drozd z Warszawskiego Alarmu Smogowego. Natomiast o alternatywnych sposobach na grillowania opowiedział szef kuchni Szymon Czerwiński.