Wybierając produkty spożywcze, należy zwracać szczególną uwagę na stopień ich przetworzenia. Niektóre z powszechnie używanych substancji dodatkowych w określonych dawkach mają zły wpływ na nasz organizm. Co kryje się pod tajemniczymi symbolami na etykietach? Dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia opowiedziała o tym, jak bardzo szkodzi nam chemia dodawana do żywności. Jakie produkty warto ograniczyć, a z których najlepiej zupełnie zrezygnować?
Dorota Gardias opowiedziała o warunkach panujących w górach. Czy narciarze będą zadowoleni? Prezenterka przedstawiła również prognozę pogody dla kraju na najbliższe dni.
Jacek Grabowski jest z wykształcenia pedagogiem. Podczas pracy w domu dziecka poznał 2-letniego wówczas Łukasza, którego postanowił wychować. Mężczyzna wystąpił o to, by stworzyć dla chłopca jednoosobową rodzinę zastępczą. Jak radzi sobie samotnie wychowując syna? – Nie umiem sobie wyobrazić tego, jakbyśmy razem nie byli – wyznał tata Łukasza.
W dzisiejszym programie Jacek oddał się w ręce stylistki Dobrawy Piękos-Szymańskiej, która przeprowadziła jego metamorfozę. Tata Łukasza od pięciu lat nie ścinał włosów, by móc przekazać je na szczytny cel. Co go do tego zmotywowało?
Zupa pieczarkowa to klasyczne danie w polskiej kuchni. Uczestniczka 2. edycji programu „MasterChef” Maria Ozga zaprezentowała trzy sposoby na przygotowanie tej potrawy. Jakie sekrety zdradziła?