W kuchni „Dzień Dobry TVN” Agnieszka Cegielska pokazała, jak przygotować melszpajz, czyli zapiekankę z chałki wzorowaną na daniach podawanych za czasów Stanisława Moniuszki.
Kuchnia indyjska cieszy się ogromną popularnością także w Polsce. Dania są nie tylko smaczne, ale łatwe do przygotowania, dzięki czemu można delektować się nimi w domu. Dziennikarka „Dzień Dobry TVN” Anna Senkara spotkała się z szefem kuchni, który spopularyzował curry w Wielkiej Brytanii. Enam Ali prowadzi jedną z najlepszych restauracji hinduskich, która często jest odwiedzana przez takie sławy jak David Cameron czy Sarah Ferguson.
W studiu „Dzień Dobry TVN” Julia Wyszyńska opowiedziała o kulisach pracy na planie serialu „Szóstka” oraz o granej przez siebie postaci – Olgi, która zamierza oddać ojcu nerkę. Czy młoda aktorka od zawsze marzyła o takiej karierze? Jak radzi sobie z hejtem?