W kuchni „Dzień Dobry TVN” David Gaboriaud zaprezentował kolejną porcję pysznych i zdrowych dań na grilla. – Jagnięcina świetnie się nadaję na grillowanie – wyjaśnił. Jaką potrawę z pstrągiem przygotował?
Z okazji majówki i otwarcia sezonu grillowego Robert Stockinger wybrał się do Katarzyny i Marcina Bosackich. Pokazali oni, jak wyczyścić metalowy ruszt. Dlaczego tak ważne jest, żeby pozbyć się spalenizny z rusztu? – Tam, gdzie jest spalenizna, tam są rakotwórcze substancje – wyjaśniła Bosacka.
Anna Pięta dawniej była projektantką i organizatorką najpopularniejszych w Polsce targów mody. Ostatnio całkowicie zmieniła swój styl życia, zarówno prywatnie jak i zawodowo. Pięta zaangażowała się na poważnie w ekologię i żyje według zasady zero waste. Czym jest dla niej teraz moda? O tym opowiedziała w „Dzień Dobry TVN”. - Dzisiaj tkaniny to jest najszybciej przyrastający odpad ze wszystkich – wyjaśniła.