Dzień Dobry TVN

sezon 6

Dzień Dobry TVN

Zielona kawa to nic innego jak normalne ziarna kawy w swojej naturalnej postaci, czyli nie poddane obróbce termicznej ani fermentacji. W studiu „Dzień dobry TVN” dietetyk Milena Nosek opowiedziała o zaletach zielonej kawy oraz jej właściwościach. Pokazała również prawidłowy proces przygotowania naparu. Jaki smak ma zielona kawa i jakie przyprawy można dodać, żeby go wzbogacić? Czy zielona kawa odmładza i pomaga w odchudzaniu?

Prognoza pogody Bartka Jędrzejaka

Bartek Jędrzejak odwiedził Kraków, gdzie odbywa się Międzynarodowy Festiwal Kina Niezależnego Off Camera i opowiedział jakie atrakcje przygotowali dla uczestników organizatorzy festiwalu. Prezenter przedstawił również pogodę na dzisiejszy dzień.

Mięso w diecie najmłodszych

Mięso jest ważnym składnikiem pokarmowym w diecie dzieci – przede wszystkim dostarcza znaczne ilości pożądanego białka oraz żelaza. – W codziennej diecie nie powinno zabraknąć białka mięsa – poinformowała dr hab. Małgorzata Drywień specjalista żywienia człowieka SGGW. Skąd brać informacje o pochodzeniu i składzie mięsa? Które mięso wybierać dla najmłodszych?

Bananowa kuchnia Piotra Kucharskiego

W kuchni „Dzień dobry TVN” Piotr Kucharski pokazał jak zrobić łatwe, szybkie i smaczne naleśniki z bananów. Co jeszcze można przygotować z tych owoców?