Diana Kautz wybrała się do Pałacu w Śmiełowie, gdzie opowiedziała o prognozie pogody na resztę tygodnia. Czy czeka nas ochłodzenie?
Ludzkość zużywa prawie 130 miliardów maseczek miesięcznie - 3 miliony na minutę. Większość to jednorazowe maski z plastikowych mikrowłókien. Przed skutkami pandemii dla środowiska naturalnego przestrzegają badacze. Jakie mogą one być? O tym w „Dzień Dobry TVN” opowiedzieli specjaliści.
Biodegradowalne maseczki opracowane na Politechnice Łódzkiej zanikają w środowisku kompostu po 6 tygodniach od wyrzucenia. Opatentowane już maseczki mają właściwości bakteriobójcze. Z jakiego materiału są wykonane? O tym wyjątkowym projekcie w „Dzień Dobry TVN” opowiedział jego współautor prof. dr hab. inż. Zbigniew Draczyński. Jak biodegradowalne maseczki wspomogą środowisko? Na ten temat w studiu wypowiedziała się rzecznik prasowa Fundacji WWF Polska Katarzyna Karpa-Świderek.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Matteo Brunetti pokazał swoje ulubione dania z ziemniakami w roli głównej. Jak zrobić najlepsze pieczone frytki?