Dzień Dobry TVN

sezon 1

Dzień Dobry TVN

Rozgrzewająca włoska kuchnia Cristiny Catese

W chłodne dni nie ma nic lepszego niż pyszne rozgrzewające dania. Cristina Catese w kuchni „Dzień Dobry TVN” podzieliła się swoimi ulubionymi włoskimi daniami na pochmurną pogodę. Czym różni się makaron bucatini od zwykłego spaghetti?

Mikołaj Rey w królestwie kiszonek

Kiszonki są antybakteryjne, przeciwzapalne i zawierają witaminę C. Poprawiają również perystaltykę jelit. Jakie jeszcze mają właściwości? Rodzina Emilii Sznajder-Chmury od 55 lat w Dolinie Baryczy uprawia i kisi kapustę, ogórki oraz inne warzywa. Mikołaj Rey postanowił przyjrzeć się, jak wygląda proces kiszenia kapusty od kulis.– Dawniej beczki były zatapiane w stawie – wyjaśniła właścicielka gospodarstwa. Dlaczego rano warto pić sok z kiszonej kapusty?

Aktywny weekend na rolkach według Bartka Jędrzejaka

Bartek Jędrzejak zawitał do Bielsko-Białej by przyjrzeć się, jak wyglądają darmowe warsztaty rolkarskie. – Rolki to taki sport, który przede wszystkim poprawia kondycję i koordynacje – wyjaśnił. Dlaczego warto spróbować swoich sił w tej dyscyplinie?

Kim są młodzi bohaterowie serialu „Pod powierzchnią”?

W studiu „Dzień Dobry TVN” gościliśmy Weronikę Warchoł, Damiana Mirgę, Maję Wolską oraz Piotra Packa - aktorów serialu "Po powierzchnią". Czy grane przez nich postacie są im bliskie? Jak odnajdują się na planie z tak doświadczonymi aktorami jak Magdalena Boczarska czy Bartłomiej Topa? Młode gwiazdy opowiedziały o swoim udziale w produkcji. – Mam wrażenie, że nie mogłem sobie wymarzyć lepszego debiutu – zdradził Damian Mirga.

Piłkarze wspierają „Szlachetną Paczkę”

W akcję "Szlachetna Paczka" włączyli się w tym roku także nasi piłkarze. Dlaczego postanowili zaangażować się w pomaganie potrzebującym? – Na pewno jest to wspaniała idea, że ci, którym się lepiej powodzi, mogą w tych trudnych chwilach pomóc – wyjaśnił selekcjoner Jerzy Brzęczek.