Dzień Dobry TVN

sezon 6

Dzień Dobry TVN

Okazuje się, że szczupła sylwetka nie zawsze oznacza odpowiednią ilość tkanki tłuszczowej. Jak nazywa się otyłość, której nie widać? – Otyłość brzuszna, wisceralna, trzewna, okołonarządowa – wymieniła w „Dzień Dobry TVN” dietetyk Milena Nosek. – Wskaźnik masy ciała jest prawidłowy, czyli tego nie widać i nie wiemy, że jest zagrożenie – dodał Piotr Gryglas. – Można mieć niewielki brzuszek, a wokół jelit zdeponowana jest tkanka tłuszczowa, która jest bardzo aktywna metabolicznie – zaznaczył internista i kardiolog. Co to oznacza? Czy sama dieta wystarczy, aby w organizmie nie odkładała się tkanka tłuszczowa?

Z dzieckiem pod namiot. Co spakować?

Katarzyna Jaroszyńska spotkała się z Beatą Sobczyk, aby poznać sposoby na zorganizowanie czasu dzieciom podczas wyjazdu pod namiot. – Zabawki na wakacje najfajniejsze są takie, które angażują całą rodzinę – powiedziała Sobczyk.

Jak się zdrowo złościć?

Psycholog dr Ewa Jarczewska-Gerc oraz pisarka Katarzyna Lengren rozmawiały na temat złości. – Złość jest czymś naturalnym – zaznaczyła Jarczewska-Gerc. – Ma niesamowitą siłę sprawczą, motywuje nas do działania – dodała. Jak wpływa na nas kumulowanie złych emocji? Jak zachować umiar w okazywaniu emocji? – Żyjemy w czasach, w których złościmy się bez umiaru, nie trzymają nas normy dobrego wychowania i jedziemy z górki bez trzymanki – podkreśliła Lengren.

Kulisy pracy stylistów żywności

Zuza Wiciejowska i Beata Grątkowska to stylistki żywności, które zdradziły tajniki swojej pracy. – Myślę, że z każdej rzeczy można zrobić coś ładnego – powiedziała Wiciejowska. – Moja praca polega na tym, żeby jedzenie w reklamie, na zdjęciu, w filmie wyglądało jak najlepiej – dodała. Jak powstają ich piękne zdjęcia potraw?