Ten sam strój, dwie różne kobiety. Ewelina Lisowska pochwaliła się w sieci metamorfozą. Ciało wokalistki nabrało kształtów, a ona sama, jak twierdzi, czuje się znacznie lepiej. Koniec z restrykcjami, katowaniem na siłowni i dietą cud. Co spowodowało tak dużą zmianę? O tym wokalistka opowiedziała w „Dzień Dobry TVN”.
Wiosna to czas, kiedy w sklepach i naszych kuchniach pojawia się coraz więcej świeżych, sezonowych warzyw i owoców. Jednym z nich jest botwina. Jak w kuchni wykorzystuje ją Sebastian Olma? Swoje autorskie przepisy zaprezentował w kuchni „Dzień Dobry TVN”.
Bartek Jędrzejak spotkał się z dyrektorem Ogrodu Botanicznego Uniwersytetu Warszawskiego profesorem Marcinem Zychem. Co dzieje się w świecie roślin na wiosnę?
Nowalijki to pierwsze warzywa, jakie pojawiają się w danym sezonie. To dzięki nim na targach robi się znacznie bardziej kolorowo, a oferta lokalnych bazarków pozwala nam wreszcie zróżnicować codzienną dietę. Niestety, dochodzą do nas też i głosy przestrzegające przed spożywaniem nowalijek. Czy rzeczywiście młode warzywa mogą okazać się bardziej szkodliwe niż zdrowe? O tym w „Dzień Dobry TVN” opowiedziała dietetyk kliniczny dr Wanda Baltaza.