Dzień Dobry TVN

sezon 42

Dzień Dobry TVN

Funkcjonalność balkonów nie zna granic. W trakcie lockdownu ułatwiały życie w zamknięciu. Jedne zachwycają swoimi aranżacjami, inne świecą pustkami. W dzisiejszym programie otwieramy balkonowy sezon. - Mieszkając w dużym mieście i nie wychodząc z domu mam swój zielony kącik. Mogę tam poleżeć i poczytać książkę w hamaku. To moje ulubione miejsce w domu w sezonie letnim - powiedziała Anna Pattern, wielbicielka roślin. Jak wyglądają balkony w polskich miastach?

Pogoda na dziś

Dorota Gardias odwiedziła dziś centrum ogrodnicze, aby przygotować rajski ogród na balkonie. Przy okazji przedstawiła prognozę pogody na dziś. Kiedy możemy spodziewać się rozpogodzenia? Jak odpowiednio dobrać kwiaty na balkon?

Jak mrozić żywność?

Co roku po świętach wiele osób boryka się z tym samym problemem. Co zrobić z potrawami, które nie zostały zjedzone? Z odpowiedzią na to pytanie przybyła dziś do studia „Dzień Doby TVN” dietetyczka Anna Jelonek. Jakie porady zdradziła? - Niektórych może to zaskoczyć, że produkty po obróbce cieplnej, jak opieczone mięso, kotlety czy ciasta możemy zamrozić - powiedziała specjalistka. Ile czasu możemy mrozić poszczególne produkty spożywcze? Czy jedzenie, które nam zostało jest na tyle świeże, aby móc je zamrozić?

Wiosenna kuchnia

Daria Ładocha w dzisiejszej kuchni podzieliła się swoimi pomysłami na wiosnę na talerzu. Kucharka między innymi podała zupę z młodej kapusty z fasolką szparagową i szpinakiem. Jakie jeszcze lekkie i wiosenne potrawy przedstawiła Daria?