Dziś w kuchni „Dzień Dobry TVN” zapanowały święta. Sebastian Olma zdradził najlepsze przepisy na wykwintne dania wielkanocne z produktami dostępnymi od ręki. Kucharz między innymi zaproponował pieczoną kaczkę z ziołami i miodem gryczanym. Dla urozmaicenia użył gruszek i brzoskwiń w syropie na chipsach z marchwi i pasternaku. Jak zrobił wytrawne naleśniki z łososiem? Jakimi jeszcze pomysłami podzielił się Sebastian?
Z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych artystka ludowa Magda Rutkowska przedstawiła ciekawe sposoby na udekorowanie jajek, które są niezbędnym elementem wielu dań, ale również koszyczka. Jak bez użycia farb zabarwić jajka w oryginalny sposób? Specjalistka w studiu „Dzień Dobry TVN” użyła do tego wosku i świeczki. Jak wykonać to samemu?
Dorota Gardias prosto z tarasu widokowego w Warszawie opowiedziała, jaka pogoda czeka nas w święta. Prezenterka zapowiedziała trochę chmur, deszczu, ale i rozpogodzeń. Której części Polski będzie towarzyszyło słońce? Gdzie temperatury będą najwyższe?
Na dzisiejszej scenie „Dzień Dobry TVN” pojawiła się genialna skrzypaczka Ylo Violin. Artystka zaprezentowała utwór „Hallelujah” Leonarda Cohena.