Dziś w kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan przygotował oryginalne przepisy z perliczką w roli głównej. Kucharz podał aromatyczny rosół i pieczoną perliczkę. Jak zrobił miodowy sos z rabarbarem? Jakie jeszcze pomysły zdradził w dzisiejszym programie?
Piotr Kucharski przedstawił, jak zaskoczyć swoich gości i w łatwy sposób zrobić jajka o smaku mango wykorzystując wydmuszki. Do słodkiej niespodzianki potrzebna była kucharzowi śmietana kremówka, pulpa mango i żelatyna. Po godzinie w lodówce jajka należy ubrać i cieszyć się deserem wyglądającym, jak jajko na twardo.
Diana Kautz w dzisiejszym programie uczyła się strzelać pod okiem mistrzyń Europy. Dziewczyny trzy tygodnie temu wróciły do Polski ze złotem. W rozmowie z prezenterką zdradziły, jakie emocje im towarzyszyły w trakcie mistrzostw. Przy okazji Diana przedstawiła prognozę pogody na dziś.
Święta wielkanocne mają szczególny klimat. Symbolizują nadejście ciepłych i słonecznych dni. O tym, jak przenieść odrobinę wiosennego ciepła do domu opowiedziała Anna Siemieńska. Animatorka w studiu „Dzień Dobry TVN” zdradziła sposoby na rodzinne przygotowania wielkanocnych dekoracji. - Spędzając czas na dekorowanie z dzieckiem to nie tylko zabawa, ale tak naprawdę edukacja przez zabawę. Rozwijamy i kształtujemy rączki, motorykę, ale przede wszystkim wyobraźnię - powiedziała specjalistka. Jak przygotować kurczaka, baranka lub opaskę z królikiem?