Dzisiejsze czasy, w których media społecznościowe odgrywają bardzo ważną rolę, zmuszają nas do zwracania uwagi na wygląd zewnętrzny. Ludzie pragną zgrabnej sylwetki, pięknej skóry i najładniejszych stylizacji. Jednak pogoń za powierzchowną perfekcją może prowadzić do obsesji. W programie Marta Kieniuk-Mędrala opowiedziała o swoich trudnych doświadczeniach związanych z odchudzaniem. – Ja sobie wmawiałam: nie, nie możesz jeść, nie możesz przytyć. Musisz być szczupła – wyznała blogerka. Jak udało jej się pokonać manię odchudzania?
Odchudzanie bywa zdradliwe – często zaczyna się o kilku kilogramów, a w miarę ich zrzucania rośnie apetyt na więcej. W studiu „Dzień Dobry TVN” Elżbieta Turlej opowiedziała o swojej książce, w której porusza ten trudny temat. Znajdziemy w niej również dramatyczne historie kobiet, które przeżyły podobne sytuacje. Jak uchronić dziewczynki przed obsesją poprawiania urody? Psycholog Magdalena Chorzewska wytłumaczyła, z czego wynikają takie zachowania.
Jajko to podstawowa potrawa na wielkanocnym stole. Gotowane, faszerowane lub jako dodatki do sałatek. Poza kurzymi, które są najpopularniejsze i najtańsze, możemy sięgnąć po kacze czy przepiórcze. W kuchni „Dzień Dobry TVN” Jan Kuroń zaproponował dania z dodatkiem różnych rodzajów jaj.
Malowanie jajecznych wydmuszek to tradycja w polskich domach. Ale co zrobić, gdy nie mamy pod ręką ani specjalnych barwników, ani farbek? W programie "Dzień Dobry TVN" Małgorzata Świgoń zaproponowała ciekawe metody na farbowanie jajek naturalnymi sposobami. Jak kolor uzyskamy używając czerwonej kapusty?