Niemieccy naukowcy przebadali pakowane sałaty, które trafiły do supermarketów w Brunszwiku i Magdeburgu. W próbkach stwierdzili obecność bakterii kałowych. Mikrobiolog dr Elżbieta Maćkiw z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH powiedziała w „Dzień Dobry TVN” o tym niepokojącym odkryciu. Czy bakterie kałowe są groźne dla zdrowia? Jak mogły dostać się do opakowań sałaty?
O tym, co w pogodzie powiedział prezenter pogody Maciej Dolega.
W kuchni „Dzień Dobry TVN” Andrzej Polan zdradził przepisy na dania z burakami w roli głównej. Kucharz przygotował placki z ziemniaków i buraka.
Inżynier sanitarny i bloger Adam Masłowski wyjaśnił, jak można zmniejszyć rachunki za wodę. Na co zużywamy najwięcej wody? Masłowski powiedział też, do czego służy perlator.